The natural start! Menu

Wie zijn we

Het bedrijf Ardol is gevestigd in het hart van de Nederlandse intensieve veehouderij. Het is opgericht om de resultaten van intensief onderzoek en wereldwijde wetenschappelijke experimenten te valoriseren. Dit onderzoek focust op het vinden van werkzame natuurlijke oplossingen voor de uitdagingen van de moderne dierlijke productie.

Ardol ontwikkelt natuurlijke additieven en aanvullende diervoeders voor de intensieve veehouderij. Onze visie is een meer natuurlijke en productieve manier van landbouw. In de toekomst blijft de ontwikkeling van nieuwe producten en de toewijding aan onderzoek dus onze topprioriteit.

 

Wat doen we - Lianol

Wetenschappelijk onderzoek en praktijkomstandigheden tonen aan dat landbouwhuisdieren hun erfelijke aanleg voor productie vaak onvoldoende benutten. Dit komt door allerlei omgevingsfactoren en stress.

Lianol is een uniek, innovatief en natuurlijk aanvullend diervoeder. De actieve stof van LIANOL wordt verkregen tijdens de fermentatie van aardappeleiwit. Deze metaboliet wordt zorgvuldig verwerkt en activeert uiteindelijk het individueel genetisch potentieel van elk dier. De combinatie van verschillende biologische werkingsmechanismen (ontdek hier) in hetzelfde product geeft een krachtig hulpmiddel voor de optimalisatie van de dierproductie.

Voor varkens heeft Ardol het Lianol fermentatie proces doorontwikkeld in verschillende producten. Deze dienen ter ondersteuning tijdens de meest uitdagende momenten in hun levenscyclus. Deze producten worden samengebracht in 1 overzichtelijke concept: LIANOL PIG CONCEPT. Vruchtbaarheid – vitaliteit – immuniteit – veiligheid en darmgezondheid zijn de kernwaarden van dit concept. Zij zorgen ervoor dat het genetisch potentieel van uw dieren beter wordt benut met een positief, economisch effect als gevolg.

Lianol heeft een bewezen drievoudig werkingsmechanisme

  • Stimuleert de groei en reproductie via groeifactoren zoals IGF-1 en hun signaalwegen door het activeren van specifieke receptoren. Het heeft zodoende een epigenetisch effect.

  • Stimuleert en onderhoudt een gezond microbioom en darmepitheel door een directe interactie met bacteriën, darmcellen en het mucosale immuunsysteem

  • Draagt bij aan de integriteit van barrière organen door immuun modulatie van enzymen, cytokinen en lymfocyten