The natural start! Menu

Vruchtbaarheid

Het eerste kernbegrip van het Concept. De rendabiliteit van een zeug en met uitbreiding het gehele bedrijf wordt hier voornamelijk op afgerekend. Lianol Pig Concept ondersteunt na spenen op geheel natuurlijke wijze het metabolisme van de zeug. Zodoende krijgt deze een snelle en goede bronstexpressie waardoor het inseminatieproces wordt vergemakkelijkt. Het aantal herinseminaties vermindert en zodoende beperkt dit het aantal verliesdagen per dier. Finaal geeft de zeug meer en gezondere embryo’s.


Omdat de eicellen voor de volgende worp tot rijping dienen te komen tijdens de huidige lactatie ontstaat er bij de hoogproductieve zeugen een conflict. Energie moet verdeelt worden tussen de huidige melkproductie en de toekomstige vruchtbaarheid. Het gevolg is dat dieren gewicht gaan verliezen om dit probleem te ondervangen en hun stofwisselingssysteem geraakt verder ontregelt. Dit komt de vruchtbaarheid niet ten goede.


De wetenschap suggereert dat de vruchtbaarheid niet enkel wordt bepaald door de gekende voortplantingshormonen maar ook door insuline en IGF-1. Lianol Pig Concept begeleidt de zeug rondom spenen naar een positievere energietoestand door het verhogen van haar IGF-1 in het bloed door de specifieke receptor stimulatie via het dieet.